mandag 9. januar 2012

Aldersgrensene på kinofilmer - for låge?

På nettavisen "Framtida" fann eg ein artikkel som eg synes var interessant. Artikkelen handla om aldersgrenser på filmar, og korleis desse har forandra seg dei siste åra.
Forfattaren skrivar at i 1968 kunne barn under 16 se 3 av 10 filmar på kino. No er det biletet snudd heilt på hodet, og barn under 11 kan se dei aller fleste filmar. Dette synes kultur og kyrkje-minister Anniken Huitfeldt er galt. Ho synes at det burde settes igang ein debatt om aldersgrensene. Ikkje for å endre vedtakene for enkeltfilmar, men for at det skal bli enklare for foreldre å finne ut om ein film er eigna for deira barn, og dermed unngå at barna deira sjår filmar som kan være skadeleg for dei.
På alle filmar unnateke dei med 18-årsgrense, er det mogleg for foreldre å ta med seg barn som er inntil tre år under aldersgrensa. Dette kan bli feil, alt ettersom kor gammal barnet er.

Eg synes dette var ein bra artikkel. Den setter lys på noko vi kanskje ikkje tenkjer så mye på i dagens samfunn, men som likevel er viktig. Debatten rundt aldersgrenser på filmer bør settes i gang, slik at det skapes større oppmerksemd rundt dette emnet.

1 kommentar:

  1. Ellinor, du må leggje til ein presentasjon av deg sjølv (øvst i modulen til høgre). Godt innhald i dette innlegget.

    SvarSlett