onsdag 4. januar 2012

Blogger om bloggerfeil

Kamilla Systaddal skrev i et innlegg på sin tidligere blogg, www.kammi.blogg.no, om typiske bloggerfeil som gjør at hun ikke vil lese en blogg.
Blant annet skriver hun at hun synes det er dårlig å blogge på et annet skriftmål enn det man har til vanlig, for eksempel om man bor i et område med nynorsk som skriftmål, men blogger på bokmål. Hun mener at ved å blogge på sitt eget skriftmål viser man hvem man er og at man er stolt over skriftmålet. Jeg synes kanskje dette var å ta litt hardt i.
Så lenge man holder seg til ett skriftmål synes jeg det er helt greit å velge. Det er jo trossalt en grunn til at man lærer begge to på skolen, og det kommer helt an på hvilken målgruppe man sikter mot og hva man er mest komfortabel med.

Videre skriver Kamilla om folk som bruker msn-smileys på bloggen, og at dette gir et rotete inntrykk. Dette er jeg helt enig i! Om du vil bli tatt det minste seriøst, bør du droppe dette. Det gjør det vanskelig å lese teksten, og de aller fleste vil nok gi opp å lese bloggen din.

En annen ting du i følge Kamilla bør unngå, er dobbeltmoral. Med dette mener hun å skrive at man er helt imot kopiering av andres tekster, men så kopierer tekster selv. Dette er jeg også enig i. Du bør kunne stå for det du sier, og du bør også kunne skrive med dine egne ord. En annen måte å utføre dobbeltmoral på, er å for eksempel skrive at du ikke støtter pelsindustri, og så legge ut et bilde av deg selv med en pelskåpe. Dette er ikke så veldig vanskelig å gjennomskue, og dette gir også et useriøst inntrykk av bloggen din.

Alt i alt synes jeg Kamilla hadde mange gode poeng med sitt innlegg. Hun peker på ting som er veldig vanlig i bloggverdenen, og som nok har irritert mange, og ved å kutte ut disse tingene kan man forbedre bloggen sin og gi et bedre inntrykk.

1 kommentar:

  1. Det er bra at du informerer oss om Kamillas synspunkter og reflekterer rundt dem. Men jeg syntes at kommentarene til Kamillas synspunkter blir litt for tynne, det går mest ut på om du er enig eller uenig, kunne gjerne vært litt mer utdypene om hva du mener om Kamillas synspunkter.

    SvarSlett